Važna informacija iz Narodnog pozorišta: Premješteno svečano otvaranje Kultura na ulice

0
Radiosarajevo.ba
Važna informacija iz Narodnog pozorišta: Premješteno svečano otvaranje Kultura na ulice
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Narodno pozorište Sarajevo

Svečano otvaranje specijalnog programa "Kultura na ulice 2024!", zbog vremenskih neprilika, biti će upriličeno na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) u petak, 10. maja sa početkom u 19 sati. U sklopu svečanog otvaranja pod nazivom All that Jazz biti će izvedena dva koncerta posvećena jazz muzici, te broadwayski klasik Blue Monday.

U 19 sati očekuje nas koncert kamernog ansambla Monk iz Beograda koji preferira interpretaciju moderne, primenjene, postmoderne i world muzike. Monk će se sarajevskoj publici predstaviti u sastavu: klarinetista Vladimir Stanišić, violinista Vojin Aleksić i pijanista Rastko Pavlović.

Od 20 sati publika će moći uživati u izvedbi Combine Quarteta iz Banja Luke koji će nastupiti sa vokalnom solisticom Anjom Milutinović. Combine Quartet čine četvorica entuzijasta i umjetnika: Milan Savić, Stefan Tešanović, Dejan Đorđević i Dejan Trkulja. Nastupali su sa najvećim Jazz muzičarima ovih prostora i šire, kao što su Bojan Zulfikarpašić, Matija Dedić, Vasil Hadžimanov, Dejan Terzić, Per Mathisen i Dimitrije Vasiljević.

Danis Tanović prije 23 godine osvojio prestižno priznanje i onda je krenula svjetska priča

Danis Tanović prije 23 godine osvojio prestižno priznanje i onda je krenula svjetska priča

Broadwayski klasik Blue Monday kompozitora Georgea Gershwina, u režiji Aleksandra Nikolića, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati maestro Bakir Samardžić, biti će izveden u 21 sat. U jazz operi Blue Monday uloge će ostvariti: Ileš Bečei, Melisa Hajrulahović -Tomić, Tomislav Perić, Siniša Markanović, Nedim Bašić, Adis Ismić, Željka Katavić Pilj, Dorijan Marić i članovi baletnog ansambla NPS.

Koreografkinja je Belma Čečo Bakrač, scenograf Josip Lovrenović, kostimografkinja Senka Ranosavljević, dizajner svjetla Moamer Šaković.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2024!" je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije