Predstava 'ZOO!' pobjednik četvrtog Juventafesta

Radiosarajevo.ba
Predstava 'ZOO!' pobjednik četvrtog Juventafesta
Juventafest je završen jučer prezentacijom radionica, predstavom "Ćelava pjevačica" te dodjelom nagrada.

Posljednji dan 4. Juventafesta započeo je predstavljanjem radionica na kojima su učesnici imali priliku učiti više o lutkarstvu, masci, tehnici klauna i fizičkom teatru s Natalie Murat Dean, Dženitom Imamović Omerović, Sanjom Burić i Radom Jaušovecom.

U Centru za djecu i mlade Novo Sarajevo, polaznici Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej odigrali su Ionescovu “Ćelavu pjevačicu” u režiji Igora Pavlovića.

Žiri je odlučio da specijalno priznanje dodijeli predstavi N.A.G. Plesnog foruma Celje iz Slovenije u režiji Gee Erjavec i Aje Zupanec, a specijalno priznanje žirija dobila je i predstava "Naglavačke! Naličje zemlje" teatarskog studija Mueli iz Tule u režiji Liudmile Katsero.

Glavnu nagradu četvrtog Juventafesta dobila je predstava "ZOO!" rađena po motivima romana “Mi djeca s kolodvora Zoo”, Christiane F., u izvedbi Dramskog studija Dada kazališne družine Pinklec iz Čakovca, a u režiji Davora Dokleje, saopćeno je iz Juventafesta.

Nakon dodjele nagrada Jasna Diklić, direktorica Festivala, zatvorila je Juventafest s čestitkama svim učesnicima, jer ih sama činjenica da su uradili svoje predstave, a zatim i selektovani čini pobjednicima, te najavila peti Juventafest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije