Film Jadranka otvara Jahorina film festival

Radiosarajevo.ba
Film Jadranka otvara Jahorina film festival
Screenshot / Insert iz filma 'Jadranka'
Međunarodni festival ekološkog i turističkog filma Jahorina film festival (JFF) bit će otvoren sutra, a do 17. septembra planirano je prikazivanje 150 filmskih ostvarenja iz 39 država svijeta.

U okviru ceremonije otvaranja na Palama bit će prikazan dokumentarni film ''Jadranka'', reditelja Branka Lazića, posvećen životu kantautorke Jadranke Stojaković koja je preminula u maju ove godine.

Iz Tima JFF-a najavljuju da su u ovogodišnji program uvrštena ostvarenja pristigla direktno s Berlinala i Kanskog Festivala, kao i produkcije viđene ili nagrađene na ostalim prestižnim festivalima.

Na Festivalu će biti prikazani i filmovi kojima će to biti svjetske i evropske premijere.

Međunarodni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma, turizma i ekologije je rangiran među najprestižnije regionalne filmske festivale i smatra se najvažnijim filmskim događajem u BiH nakon Sarajevo Film Festivala. Osnovan je 2007. godine, a podržan Protokolom o saradnji gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo 2009. godine, saopćio je Tim JFF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije