Sutra počinje Juventafest: Festival omladinskog teatra

Radiosarajevo.ba
Sutra počinje Juventafest: Festival omladinskog teatra
Četvrto izdanje Internacionalnog festivala srednjoškolskog i studentskog teatra Juventafest trajat će od 10. do 14. septembra.

To su najavile na konferenciji za medije direktorica Festivala Jasna Diklić, selektorica Asja Krsmanović, producent Ishak Jalimam i podpredsjednik udruženja Media Art Adis Omerović

U sklopu 4. Juventafesta publika će imati priliku pogledati 8 predstava iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Norveške, Bosne i Hercegovine, Srbije i Rusije u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo i Pozorištu mladih, koje će se takmičiti za Grand Prix Festivala, te Specijalnu nagradu žirija. O pobjednicima će ove godine odlučivati žiri u sastavu: pedagog i teatrolog Sava Anđelković, glumica i profesorica Jasna Žalica i glumica Amila Terzimehić.

Učesnici Festivala će i ove godine pohađati niz radionica: dramska pedagoginja Natalie Murat Dean vodit će Lutkarsku radionicu, glumica i profesorica Dženita Imamović Omerović pokazat će im kako se ponaša Karakterna maska u dramskoj situaciji, a njena kolegica Sanja Burić održat će radionicu Uvod u klauna; pedagog Rado Jaušović ovom prilikom držat će radionicu Fizički teatar i savremeni ples.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije