Predstava o djeci rođenoj zbog rata "Between the Scenes - U ime oca"

Radiosarajevo.ba
Predstava o djeci rođenoj zbog rata "Between the Scenes - U ime oca"
Foto:SARTR / Predstava o djeci rođenoj zbog rata

U okviru programa Ljetna scena SARTR u nedjelju će se odigrati predstava Between the Scenes - "U ime oca".

Predstava će se igrati u Sarajevski Ratni Teatar SARTR s početkom u 21 sat.

Pored predstave, svi prisutni će imati priliku razgovarati sa članovima Udruženja Zaboravljena djeca rata, predsjednicom i članicom Udruženja Ajnom Jusić, kao i glumcima predstave.

Predstavu igraju glumci iz Narodnog pozorišta Tuzla: Feđa Zahirović, Marija Novaković, Ermin Avdić, Sadika Kahrimanović, Jasmina Ibrahimović, Armin Filipović i Nikolina Gagić.

Podsjetimo, riječ je o dokumentarno-plesnom komadu čiji su autori umjetnici iz Bosne i Hercegovine i Austrije, a režirao je Darrel Toulon.

Predstava "U ime oca" govori o iskustvima članova Udruženja Zaboravljena djeca rata, djece rođene zbog rata i djece rođene kao posljedica silovanja žena u minulom ratu u Bosni i Hercegovini.

Za vrijeme rata u BiH silovano je između 35.000 i 50.000 žena. Veliki broj njih je zatrudnjelo, a većina ih je rodila djecu koju sistem u BiH još ne prepoznaje.

Predstava "U ime oca", nastala je u koprodukciji The Alpha Group i Narodno pozorište Tuzla, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo

Kako do ulaznice za predstavu?

Shodno epidemiološkoj situaciji dozvoljena je posjeta za 100 ljudi.

Svoje mjesto možete rezervisati putem Facebook stranice Zaboravljena djeca rata / Forgotten Children of War Association.

Zatim možete se javiti na Facebook stranicu Teatra ili poslati email na sartr.info@gmail.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije