Dani teatra mladih: Divne i poučne predstave na mostarskoj sceni

Radiosarajevo.ba
Dani teatra mladih: Divne i poučne predstave na mostarskoj sceni
Foto: Mostarski teatar mladih / Hoću letjeti

Pod motom "Uživajmo u životu i teatru zajedno, jer eMTeeM je dom za sve generacije", već šest dana u Mostarskom teatru mladih održavaju se 34. Dani teatra mladih, retrospektivni festival prošlosezonskih premijera i najgledanijih predstava.

Večeras, 7. jula 2020. godine, na Memorijalnoj sceni 2532, s početkom u 20.30 sati, publika će imati priliku pogledati predstavu teatra u obrazovanju "Hoću letjeti".

"Biće to 19 izvođenje ove interaktivne predstave koja u svoj proces i traganje za riješenjem problema koji otvara direktno uključuje kompletnu publiku. U tome i jeste njena draž i izazov. Predstava problematizira pitanja ovisnosti, sa posebnim akcentom na mlade.

Na ovogodišnjim Danima teatra mladih data je posebna pažnja ovim malim teatarskim predstavama koje svojim društvenim angažmanom značajno utiču na odgoj djece i mladih ljudi", saopćili su iz Mostarskog teatra mladih.

POručili su da, osim ove predstave, za publiku koja ih ne može pratiti uživo, za večeras nude svoju predstavu o odrastanju "Nije Shakespeare, ali jeste Romeo i Julija".

Predstavu možete pogledati na ovom LINKU.

Uživajte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije