Predstava “Bullying Collection” 17. januara na sceni SARTR-a

0
Radiosarajevo.ba
Predstava “Bullying Collection” 17. januara na sceni SARTR-a
SARTR / Scena iz predstave “Bullying Collection”

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a u srijedu, 17. februara sa početkom u 20h, bit će izvedena predstava “Bullying Collection”, reditelja Aleša Kurta.

Predstava je nastala prema tekstovima grupe autora: Nejre Babić, Aleša Kurta, Sam Guzman, Ian Mc Wethy.

S obzirom da se na vršnjačko nasilje najviše pažnje obraća kada ono eskalira do te mjere da dovodi do ubistva/samoubistva, "Bullying Collection" želi ukazati na sveprisutni problem.

Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja. Pozorište i ova predstava žele omogućiti onima koji su najčešće samo brojevi u statistici da progovore. Jer je važno i neophodno.

Bullying Collection je predstava sačinjena od niza scena koje temu vršnjačkog nasilja tretiraju iz različitih perspektiva. Bullying nije problem učitelja, roditelja, psihologa, druge djece, grada, zemlje, sistema. Bulying je zločin u kojem svi oni učestvuju.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Maja Salkić, Ana Mia Karić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Davor Sabo, Adnan Kreso i Vanja Matović.

Autorski tim osim glumaca čine još i dramaturginja- Nejra Babić, scenograf- Vedran Hrustanović, kostimografkinja- Lena Samardžić, koreograf – Branko Potočan, autor muzike – Nedim Zlatar, fotograf- Dženat Dreković i dizajner Đorđe Jovanović.

"Cijena ulaznica iznosi 10 KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na brojeve 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a. Omogućen je popust za studente i penzionere", saopćili su iz SARTR-A.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije