Ljetna scena SARTR: Ne propustite fantastičan koncert "BEethovenROCK"

Radiosarajevo.ba
Ljetna scena SARTR: Ne propustite fantastičan koncert  "BEethovenROCK"
Foto: SARTR / Gudački kvartet Sa Sinfonietta

U okviru programa Ljetna scena SARTR u ponedjeljak, 15. juna, s početkom u 21 sat, bit će održan koncert "BEethovenROCK" Gudačkog kvarteta SA Sinfonietta, koji se održava koprodukciji SARTR-a i FUU Festivala ulične umjetnosti.

Publika će poslušati koncert s jedinstvenim repertoarom kojeg sačinjavaju djela Beethovena, ali i zanimljiv spoj pop i rock pjesama.

Gudački kvartet SA Sinfonietta čine asistentice i profesorice Muzičke akademije u Sarajevu, Tamara Arsovski (violina), Alma Dizdar (violina), Aida Deljkić (viola) i Belma Alić (violončelo).

Inače, kvartet aktivno koncertira od 2016. godine i do sada je imao uspješne koncerte na festivalima Vaclaf, Majske muzičke svečanosti, Sarajevska zima, Baščaršijske noći, Zeničko proljeće i FUU.

Osim standardnog repertoara, fokus gudačkog kvartet SA Sinfonietta je na izvođenju djela savremenih bosanskohercegovačkih kompozitora.

Ne propustite ni ovaj njihov koncert.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije