Nakon dva mjeseca SARTR otvara vrata publici

Radiosarajevo.ba
Nakon dva mjeseca SARTR otvara vrata publici
Promo / Predstava "Ay, Carmela"

Nakon više od dva mjeseca, Sarajevski ratni teatar - SARTR, ponovo će dočekat svoju publiku i to na Ljetnoj sceni, koja će biti postavljena u dvorištu Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić", a predstave će se izvoditi uz sve preporuke i mjere predostrožnosti.

Prva u nizu predstava koje će biti odigrane na ljetnoj sceni je predstava Ay, Carmela Josea Sinisterrae, a u režiji reditelja Roberta Raponje.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić.

Predstava Promo: Predstava "Ay, Carmela"

Ay, Carmela je nastala u produkciji Sarajevskog Ratnog Teatra SARTR-a 1999. godine, te za dvadeset i jednu godinu, koliko se igra po scenama Bosne i Hercegovine, regije i Evrope, ona predstavlja jednu od najizvođenijih i najdugovječnijih predstava ovog, a i uopšte bosanskohercegovačkog teatra, poručuju i SARTR-a.

Ay, Carmela je hronika sjećanja na Španski građanski rat i poklon umjetničkoj časti i dostojanstvu, humanizmu i moralnim kvalitetima kolektivne antifašističke svijesti. To je drama koja govori o kompleksnoj poziciji umjetnika i malog čovjeka u režimu koji oduzima slobodu u ratnim vremenima.

Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić Kulenović, scenografiju Samra Mujezinović, kostimografiju Vanja Popović, muziku Davor Rocco, a koreografiju Antun Marinić.

Predstava Promo: Predstava "Ay, Carmela"

Ay, Carmela je u prošloj godini obilježila dvadeset godina igranja, imala više gostovanja po Bosni i Hercegovini i regionu, osvojila neke značajne nagrade i prošlog maja, povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, odigrana je na prostoru Spomen-parka Vraca - prostoru koji simbolizira otpor i borbu građana Sarajeva protiv fašizma.

Iz SARTR-a poručuju kako je rezervacije ulaznica moguće izvršiti slanjem poruke u inbox stranice Sarajevskog ratnog teatra, te na broj 033 664 070.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije