Komedija / Pozorište mladih Sarajevo: U pripremi predstava "Lutka"

16. 02. 2021. u 09:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 37

U Pozorištu mladih Sarajevo u ponedjeljak 15. februara počinje rad na novoj predstavi „Lutka“ autora Mire Gavrana, a u režiji Adisa Bakrača.

Scenografiju predstave radi Narda Nikšić, kostimografiju Amna Kunovac-Zekić, dok originalnu muziku potpisuju Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović.

U predstavi igraju: Belma Lizde Kurt i Darmir Kustura

U komediji Lutka, muškarac kojeg je nakon dugogodišnje veze napustila djevojka počinje živjeti s ženom-lutkom, najsavršenijim androidom proizvedenim u laboratoriji s namjerom da usreći muškarca.

Androidnu lutku osmislila je naučnica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma pa je u lutku prenijela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humorne situacije, svojim prostodušnim pogledom, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njime dolaziti u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnoga spola.

U sklopu implementacije projekta „Kultura pripada i meni“ za predstavu se priprema uključene titlove i audiodeskripciju.

Premijera predstave planirana je krajem marta, na velikoj sceni Pozorišta mladih Sarajevo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA