Pozorište mladih Sarajevo: U pripremi predstava "Lutka"

0
Radiosarajevo.ba
Pozorište mladih Sarajevo: U pripremi predstava "Lutka"
Pozorište mladih / Premijera krajem marta

U Pozorištu mladih Sarajevo u ponedjeljak 15. februara počinje rad na novoj predstavi „Lutka“ autora Mire Gavrana, a u režiji Adisa Bakrača.

Scenografiju predstave radi Narda Nikšić, kostimografiju Amna Kunovac-Zekić, dok originalnu muziku potpisuju Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović.

U predstavi igraju: Belma Lizde Kurt i Darmir Kustura

U komediji Lutka, muškarac kojeg je nakon dugogodišnje veze napustila djevojka počinje živjeti s ženom-lutkom, najsavršenijim androidom proizvedenim u laboratoriji s namjerom da usreći muškarca.

Androidnu lutku osmislila je naučnica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma pa je u lutku prenijela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz humorne situacije, svojim prostodušnim pogledom, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njime dolaziti u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnoga spola.

U sklopu implementacije projekta „Kultura pripada i meni“ za predstavu se priprema uključene titlove i audiodeskripciju.

Premijera predstave planirana je krajem marta, na velikoj sceni Pozorišta mladih Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije