Poznate učesnice i učesnici Female Art Rising festivala

0
Radiosarajevo.ba
Poznate učesnice i učesnici Female Art Rising festivala
FOTO: Female Art Rising festival / Poznate učesnice i učesnici Female Art Rising festivala

Female Art Rising festival, u realizaciji KONTAKT-a, će okupiti etablirana imena iz svih sfera umjetnosti, novinarstva, književnosti i aktivizma, kako iz BiH, tako i regije i svijeta, da predstave svoj rad, učestvuju u razgovorima, masterclass sesijama, diskusijama i sa pubikom  podijele svoja profesionalna znanja i iskustva, istaknu važnost suprostavljanju stereotipima i promicanja inkluzije.

FAR festival na 1. ovogodišnjem izdanju sa zadovoljstvom najavljuje učešće glumice Jasne Đuričić, dramaturginje i scenaristice Asje Krmanović, književnica Lane Bastašić, Lejle Kalajumić i Lamije Begagić, kostimografkinje Lejle Hodžić, novinarke i urednice Aide Čerkez, pozorišne rediteljice Selma Spahić i Jovane Tomić, filmske rediteljice Kaltrine Krasniqi, scenaristice i dramaturginje Doruntine Basha, glumca Albana Ukaja, autorice, producentice i istraživačice Hane Ćurak, eksperta za obrazovanje Nedima Krajišnika, kasting direktorice Timke Grin, fotografkinje Kiane Hayeri, advokatice Mirne Milanović – Lalić, scenografkinje Sande Popovac, muzičarki Belme Alić, Tamare Arsovski, Alme Dizdar, Aide Deljkić, rediteljice, glumice i autorice Lee Delong.

Festival će predstaviti i stvaralaštva mladih autorica i umjetnica_ka iz cijele Bosne i Hercegovine. 

Epilog saobraćajne nesreće u BiH: Jedna osoba preminula

Epilog saobraćajne nesreće u BiH: Jedna osoba preminula

Finalni program FAR-a uskoro će biti objavljen na zvaničnoj stranici i društvenim mrežama festivala.

Festival je podržan od strane Švicarske Ambasade u BiH, RBF-a, Federalnog ministarstva kulture i sporta. Partneri festivala su Forum ZFD BiH, portal Sve su to vještice, Magazin Gracija, Goethe – Institut BiH, Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, Kutcha, sponzori su Werkstatt, Vina Brkić i Europlakat, a medijski pokrovitelji Radiosarajevo.ba i Radio Antena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije