KONTAKT, Karim Azzam iz Gaze i grupa Fresh Generation Sarajevo pozivaju na plesnu radionicu

1
Radiosarajevo.ba
KONTAKT, Karim Azzam iz Gaze i grupa Fresh Generation Sarajevo pozivaju na plesnu radionicu
Foto: Instagram / Karim Azzam

Plesna radionica pod nazivom Freedom For All u organizaciji KONTAKT-a bit će realizovana sa plesačem iz Gaze, Karimom Azzamom i plesnom grupom Fresh Generation Sarajevo, od 23. do 30. augusta ove godine koja će rezultirati nastupom humanitarnog karaktera za podršku Karimovom radu sa djecom i mladima iz Gaze.

Karim Azzam je tokom ratnih dejstava u Gazi vodio plesne radionice s djecom i mladima kako bi im pružio podršku i pomogao im da, barem nakratko, zaborave užase rata oko njih.

Rođen je 1989. godine u bolnici Al-Shifa u Gazi. Preživio je šest ratova. Prvi put napušta Gazu odlaskom u Egipat na studije, ali se svake godine vraća kako bi radio s djecom i mladima. Jedan je od osnivača prve plesne škole u kampu Nuseirat II u Gazi. Rat ga je zatekao u oktobru u Gazi dok je vodio radionice. Po zatvaranju prelaza Rafah, bio je spriječen da napusti Gazu i vrati se na fakultet. Nastavio je pružati podršku djeci u izuzetno teškim uslovima, bez hrane, vode i struje, uz stalna bombardovanja.

Zvijezda Netflixove hit serije stigla u Sarajevo, uručena joj nagrada za najbolju glumicu

Zvijezda Netflixove hit serije stigla u Sarajevo, uručena joj nagrada za najbolju glumicu

Nakon 83 dana od početka rata, Karimovo ime se našlo na listi za izlazak iz Gaze. Po povratku na fakultet u Egiptu, nastavio je rad s djecom i mladima izbjeglim iz Gaze, pružajući im psihološku podršku i druženje.

Udruženje Kontakt je u januaru pozvalo Karima da dođe u Sarajevo i učestvuje u plesnoj radionici s mladim plesačima iz BiH. Prije nekoliko dana Karimu je izdata viza za ulazak u BiH. Prvi put u svojih 26 godina moći će putovati van granica Gaze i Egipta.

Međunarodni pokret: Izložba 'UnMute Gaza' u Sarajevu

Međunarodni pokret: Izložba 'UnMute Gaza' u Sarajevu

"Sada se osjećam kao normalno ljudsko biće", izjavio je nakon dobijanja vize.

Ova aktivnost se realizuje u sklopu projekta Plesni svijet u spoju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije