Jasmila podijelila iskustvo: 'Jevrejski novinar i palestinski pjesnik zajedno na panelu u Sarajevu'

2
Radiosarajevo.ba
Jasmila podijelila iskustvo: 'Jevrejski novinar i palestinski pjesnik zajedno na panelu u Sarajevu'
FOTO: Radiosarajevo.ba / Književni festival Bookstan

Bh. rediteljica Jasmila Žbanić je na nedavno održanom književnom festivalu Bookstan u Sarajevu podijelila inspirativno zapažanje sa panela gdje su učestvovali palestinski pjesnik, jevrejski novinar i bosanska književnica.

Na Instagramu je istakla Sarajevo kao rijetku slobodnu teritoriju u Evropi, naglašavajući da je upravo ova multikulturalna sredina omogućila neopterećen dijalog između predstavnika različitih kultura i identiteta.

"Sarajevo je rijetka slobodna teritorija u Evropi na kojoj jevrejski novinar i palestinski pjesnik mogu bez straha sjediti na književnom panelu i razgovarati. S njima je i bosanska književnica koja je upravo napustila Njemačku zbog političkih prijetnji slobodi."

Jačanje veza između BiH i Italije: Potpisan ključni sporazum

Jačanje veza između BiH i Italije: Potpisan ključni sporazum

Međunarodni književni festival Bookstan započeo je 3. jula u knjižari Bubyook u Sarajevu koncertom Zorana Predina, a traje do 6. jula kada će biti zatvoren koncertom Damira Imamovića u Domu mladih.

Ovaj festival okuplja književnike, umjetnike i kulturne aktiviste iz različitih dijelova svijeta, promovirajući dijalog, toleranciju i razumijevanje kroz književnost i umjetnost.

Objava Jasmile Žbanić na Instagramu
Foto: Printscreen: Objava Jasmile Žbanić na Instagramu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije