Poslušajte vrhunski kvintet harmonika "Accordeus"

Radiosarajevo.ba
Poslušajte vrhunski kvintet harmonika "Accordeus"
/ Accordeus
U četvrtak, 8.12.2016. godine, u galeriji Bosanskog kulturnog centra, poslušajte koncert kvinteta harmonika „Accordeus“.

Ovaj kvintet, koji djeluje u sklopu Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Kvintet harmonika „Accordeus“ osnovan je 6. maja 2016. godine, kada se obilježava Svjetski dan harmonike, a čine ga studenti: Nikola Pantelić, Miljana Đurović, Milica Muhadinović, Stefan Ćeha i Vanja Danilović. Umjetnički rukovodilac je magistar Dražan Kosorić.

Na 7. Internacionalnom festivalu harmonike „Akordeon art“ nastupili su u XI kategoriji, gdje su osvojili I nagradu i zvanje Laureata, a potom su nastupili i na svečanom zatvaranju Festivala. Pobjeda na ovom takmičenju im je dala „vjetar u leđa“ i dokazala da su za jako kratko vrijeme stasali u ozbiljan ansambl sa perspektivnom karijerom.

Kao gosti koncerta, pojaviće se pijanistica Sonja Radojković, te kompozitor Dalibor Đukić, čija će kompozicija „Balkanska igra“, u saradnji sa studentima sa Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, premijerno biti predstavljena sarajevskoj publici.

Koncert počinje u 19:00 časova, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije