Pop Rock Centar 2018: Noć dobre muzike i lijepih sjećanja u Domu mladih

Radiosarajevo.ba
Pop Rock Centar 2018: Noć dobre muzike i lijepih sjećanja u Domu mladih
U organizaciji Javne ustanove "Centar kulture i mladih" Općine Centar i Udruženja muzičkih aktivnosti ''Art Forum'' sinoć je u Domu mladih na Skenderiji održan koncert pod nazivom ''Pop Rock Centar 2018”, saopćeno je iz Općine Centar.

Na koncertu su izvedene melodije koje su punile dvorane širom tadašnje Jugoslavije prije 30 i više godina kada su sarajevski pop-rock muzičari suvereno vladali tadašnjom muzičkom scenom.

Pozdravljajući prisutne Ismeta Dervoz, nekadašnja članica kultne grupe Ambasadori i jedna od autora ideje za održavanje ove manifestacije i izvršna producentica ''Art Foruma'' je kazala da se ovim koncertom želi pop-rock scena vratiti na mjesto koje joj pripada kako u ovom gradu i BiH tako i u zemljama regiona, a koncert je organizovan zahvaljujući ustanovama koje su podržale ovu manifestaciju među kojima je i Općina Centar.

U ime načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića i predsjedavajuće Općinskog vijeća Karoline Karačić manifestaciju je otvorio pozdravnim govorom savjetnik Mustafa Resić i zaželio dobrodošlicu gostima.

Ovo je vrijeme da se prisjetimo velikih djela muzičkih stvaralaca, među kojima neki nisu više među nama, ali su dali snažan pečat muzičkoj sceni Sarajeva i BiH.

Drago mi je da večeras slušam i vidim osobe koje su nekad vladali muzičkom sarajevskom scenom i ostali su vjerni ovom gradu, te i danas prave vrijedne muzičke kreacije.

To govori kakav duh vlada u ovom gradu. Nosioci novih vrijednosti su novi festivali kulture i umjetnosti koji jasno pokazuju koliko imamo prostora za nova dostignuća u ovim oblastima.

Vjerujem da dolazi vrijeme novih muzičkih numera i interpretatora koji će obnoviti drage muzičke manifestacije kao što je bio Vaš šlager sezone, kazao je Resić.

Manifestacija je otvorena kompozicijom Gorana Bregovića "Ima neka tajna veza", nakon čega je nastupio kvartet pjevača među kojima je bio Zlatan Fazlić Fazla i Kornelije Bato Kovač sa numerom "Četiri mladića idu s Trebevića".

Za ovu kompoziciju, u izvedbi Vede Hamšića, davne 1963. godine tekst je napisao Žarko Roje, kompozitor je bio Kornelije Kovač.

Nakon ovoga su slijedili hitovi koje su izveli Saša Lošić Loša, Seid Memić Vajta, Dragan Žerić Žera, Zijo Valentino, Mladen Vojičić Tifa, Jasna Gospić, Maja Tatić...

Publika je također uživala u izvedbama starih hitova Indexa, Ambasadora, Čičaka, Kemala Montena, Jadranke Stojaković...

Prisutnima se također obratio i Ismet Nuno Arnautalić jedna od osnivača i član legendarnih "Indexa", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije