Sarajevo / Općina Centar: 102.000 KM za knjige, ruksake i školski pribora za prvačiće

22. 03. 2018. u 16:44:00 Fena

Shares: 0

Sarajevska Općina Centar će od naredne školske godine osigurati besplatne udžbenike za učenike prvih razreda koji se upišu u 11 osnovnih škola na njenom području.

Općina Centar Sarajevo redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života, iako obrazovanje nije u općinskoj nadležnosti.

"S obzirom na to da u aprilu počinje upis prvačića, kada je prvi upisni rok, Općina Centar želi obavijestiti roditelje budućih školaraca da ne kupuju udžbenike za prvi razred osnovne škole, jer će to učiniti Općina Centar, što će biti praksa i ubuduće. Također će biti nastavljena dosadašnja praksa da početkom nove školske godine, uz želje za sretan početak školovanja, Općina Centar daruje svim prvačićima sa njenog područja ruksake i školski pribor", navodi se u saopćenju Općine Centar.

U ovogodišnjem općinskom budžetu planirano je 102.000 KM za nabavku udžbenika, ruksaka i školskog pribora za učenike prvih razreda u 11 osnovnih škola.

Svake godine na području općine Centar u osnovne škole se upiše oko 600 mališana, te ukoliko ovaj broj nakon aprilskog i augustovskog roka bude i veći, Općina će osigurati i dodatna sredstva.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA