Pogledajte šta nudi peti regionalni Art festival

Radiosarajevo.ba
Pogledajte šta nudi peti regionalni Art festival
Udruženje nezavisnih stvaralaca i aktivista "Geto" vam predstavlja program petog po redu regionalnog BL ART Festivala koji se ove godine realizuje od 05. do 10. septembra 2016. godine.

Trajanje ovogodišnjeg izdanja festivala je prošireno na šest dana shodno programu koji ove godine obuhvata više segmenata, kao i na više lokacija, pored Društveno Kulturnog Centra "Incel".

Program uključuje izložbe, studentsku predstavu, projekciju filma, promociju časopisa uz diskusiju, strip radionicu, izložbu studentskih postera, kreativni buvljak, graffiti jam i muzički program.

Festival otvara izložba autora Vanje Vikala (Linnch), 05. septembra u Art Klubu Prostor.

Drugog dana festivala će se dogoditi promocija časopisa Zent i otvorena diskusija na temu izdavaštva, također u Art Klubu Prostor.

U diskusiji će također učestvovati i autori banjalučkog časopisa Talas.

U srijedu, 07. septembra, odigraće se predstava Bure baruta u izvođenju studenata glume Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, u DKC Incelu.

BiH premijera filma Girlpower češke graffiti umetnice Sany biće prikazana u četvrtak, 08. septembra, u 21:00h u DKC Incelu. Na taj dan se izložbenom programu u DKC Incelu pridružuju studenti prve godine grafičkog dizajna Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci sa njihovim posterima.

Kao i u toku prethodnih izdanja, dogodiće se graffiti jam u krugu DKC Incela od 09. do 10. septembra koji će uključiti graffiti i street art umetnike iz BiH, Srbije i Hrvatske, kao što su ANXIO iz Splita, STAR iz Novog Sada i drugi.

Dnevni art program posljednja dva dana festivala uključuje kreativni buvljak na kojem će izlagati galerija Grundilo, Grave Skateboards, TANKA i Karika i nit.

Dnevni program uključuje strip radionicu autorke Helene Janičić.

Muzički program, u trajanju od 08. do 10. septembra u DKC Incelu, uključuje i bendove i DJ-eve, te u četvrtak 08. septembra nastupaju beogradski Repetitor i zagrebački Stonebride, u petak 09. septembra slovenački DJ kolektiv Warrego Valles (Nina Hudej + Nina Belle), DJ maRie cheRie i banjalučki DJ duo Psychos, a u subotu 10. septembra, beogradski duo bendovi VVhile i Ti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije