Umjetnička galerija i Historijski muzej produžili radno vrijeme

Radiosarajevo.ba
Umjetnička galerija i Historijski muzej produžili radno vrijeme
Radiosarajevo.ba / Historijski muzej BiH
Turistička špica i povećan broj gostiju Sarajeva razlog su što su dvije muzejske institucije odlučile produžiti radno vrijeme.

Umjetnička galerija BiH, krovna galerijska institucija smještena u centru grada, u narednoj sedmici moći će se posjetiti u periodu od 10 do 22 sata (s izuzetkom nedjelje kada je Galerija zatvorena). 

Posjetioci Galerije mogu uživati u retrospektivnoj izložbi sjajne Jagode Buić i stalnoj postavci Oprostorena intima: Enterijer i eksterijer iz kolekcije Umjetničke galerije BiH  kojom su kroz temu prostora predstavljena djela bosanskohercegovačkih i stranih umjetnika nastala tokom 20. i 21. stoljeća.

Ulaz u Umjetničku galeriju Bosne i Hercegovine je 5 KM. Ulaz za učenike, studente i penzionere je 2 KM. Jedna ulaznica vrijedi za sve tekuće izložbe. Organizirane posjete učenika su besplatne.

Historijski muzej će biti otvoren do ponoći

Kao i proteklih godina, za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala Historijski muzej Bosne i Hercegovine će biti otvoren za posjetioce od 9:00 do 24:00.

Na ovaj način Historijski muzej BiH se priključuje prazničnoj atmosferi u gradu i omogućava posjetiocima da utiske s Festivala produbi i šetnjom kroz muzej u večernjim satima.

 Trenutno su u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine postavljene: 

Stalna izložba Opkoljeno Sarajevo
Stalna izložba fotografija Jim Marshalla 15 godina
Stalna izložba Otvoreni depo
Gostujuća izložba Muzeja istorije Jugoslavije Nikad im bolje nije bilo?
Tematska izložba Mapiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma
Izložba akademskog slikara Jasmina Pehlivanovića Memory and Life
Izložba fotografija Srebrenica forenzičkog fotografa Tim Lovelessa 

Pored izložbi preporučujemo obilazak Suvenirnice Historijskog muzeja BiH, gdje za sebe i drage ljude možete naći unikatne suvenire. Cijena ulaznica je 5 KM za odrasle, 2 KM za školske grupe iz BiH, te 1 KM za osobe s invaliditetom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije