Pogledajte kako je bilo na probi predstave "To nikad nigdje nije bilo"

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je bilo na probi predstave "To nikad nigdje nije bilo"
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / NPS Proba To nikad nigdje nije bilo

Predstava "To nikad nigdje nije bilo", čiji je fokus ukazati na bolesti društva, rađena po motivima romana Tvrtka Kulenovića "Istorija bolesti" premijerno će biti izvedena 27. februara na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo. 

Ovom predstavom će zvanično započeti obilježavanje 100-godišnjice postojanja Narodnog pozorišta u Sarajevu. 

Nakon današnje press konferencije povodom premijere, novinari i fotoreporteri imali su priliku prisustvovati probi.

Tom predstavom koja je svojevrsna posveta književniku, eruditi Tvrtku Kulenoviću ujedno će početi obilježavanje stogodišnjice postojanja Kuće na Obali.

Reditelj predstave "To nikad nigdje nije bilo" Dino Mustafić istakao je da je roman "Istorija bolesti" jedan od najboljih romana koji govori o opsadi Sarajeva.

To je, kaže Mustafić, glas književnika, glas autora, glas pojedinca u vrijeme ratnih dešavanja u Sarajevu, u kojem on govori o svojoj porodici, gubicima njegovih najbližih.

Uloge u predstavi ostvarili su Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Aldin Omerović, Vanja Đugum Matović, Helena Vuković, Belma Salkunić, Mona Muratović, Merima Lepić Redžepović, Emina Muftić, Dino Bajrović, Mak Čengić, Ermin Sijamija, Emina Muftić, Kaća Dorić, Mak Čengić, Dino Bajrović i Adnan Salihović.

Scenografiju je uradila Mirna Ler, a za kostimografiju je zadužena Lejla Hodžić.

Ulaznice za premijeru, najavljenu u subotu 27. februara, rasprodane su, Stoga na vrijeme nabavite ulaznice za prvu i drugu reprizu koje su najavljene 3. i 15. marta.

U galeriji pogledajte kako je to izgledalo danas na probi:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije