Podigla se zavjesa Narodnog pozorišta: Pogledajte kako je večeras bilo u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Podigla se zavjesa Narodnog pozorišta: Pogledajte kako je večeras bilo u Sarajevu

Građani Sarajeva, ali i svih drugih gradova Bosne i Hercegovine, od večeras ponovo mogu uživo uživati u programskim sadržajima Narodnog pozorišta Sarajevo.

Nakon dva i po mjeseca, zavjesa se podigla u Narodnom pozorištu.

U sadržajnom muzičko-scenskom programu “Ko nekad u pola osam” ponuđen je sami vrh svjetske literature opere i baleta na jednom mjestu u izvedbi ansambla Drame, solista i hora Opere, solista i ansambla Baleta NPS. 

Između ostalog, na programu su se našle najljepše arije iz opera i opereta velikih kompozitora (Mozart, Verdi, Rossini, Horozić), kao i solo numere iz poznatih baleta "Krcko Oraščić", "Dama s kamelijama", "Uspavana ljepotica" i drugih, a večer će uljepšati glumci koji će govoriti stihove Maka DIzdara. 

Podsjetimo, NPS je, kao i druge bh. pozorišne kuće, pauzu od igranja iskoristio tako što je na svom YouTube kanalu emitovao snimke predstava koje pripadaju ranije predstavljenim repertoarima.

Kako je ranije rečeno iz Narodnog pozorišta, vrata pozorišta bit će otvorena uz obavezno praćenje uputa nadležnih i pridržavanje mjera distance, kako bi se svi građani maksimalno zaštitili. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije