Počinje festival Hajde svijete budi dijete

Radiosarajevo.ba
Počinje festival Hajde svijete budi dijete
Javna ustanova ''Centar za kulturu'' organizira 9. dječiji festival ''Hajde svijete budi dijete'' koji će biti održan od 3. do 7. oktobra 2016. godine, na sceni Centra za kulturu u Jelićevoj 1.

Dječiji festival ''Hajde svijete budi dijete'', koji nije takmičarskog karaktera, ima za cilj da putem pozorišta za djecu i mlade uvodi najmlađe generacije u teatarsku umjetnost, sa posebnim akcentom na pedagošku dimenziju programa, promovišući toleranciju, dijalog, mir, humaniji odnos prema drugovima, porodici, prirodi...

Ovogodišnji dječiji festival počinje u ponedjeljak, 3. oktobra u 12 sati i 30 minuta predstavom ''Čarobna frulica'' u izvedbi glumaca Dječijeg pozorišta ''Pinokio'' iz Tuzle.

Drugog dana festivala, 4. oktobra u 12 sati i 30 minuta na programu je predstava ''Uspavana štrecilija'' koju će izvesti učenici Sedme osnovne škole iz Blažuja.

U srijedu, 5. oktobra u 11 sati je predstava ''Vuneno pozorištance'' u izvedbi članova Udruženja ''Bajka''. U četvrtak, 6. oktobra na programu su dvije predstave – u 12,30 sati ''Šumska bajka'' kojom će se predstaviti Dječije pozorište iz Kruševca, a u 18 sati Party Time BH će nastupiti sa predstavom ''Svijet čarolija''. Zadnjeg dana ovogodišnjeg festivala ''Hajde svijete budi dijete'', 7. oktobra u 18 sati bit će izvedena lutkarska predstava za djecu ''Vila lutaka''.

Uz generalno pokroviteljstvo Općine Centar, koja je osnivač Javne ustanove ''Centar za kulturu'', ovaj dječiji festival su pomogli Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općina Stari Grad.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije