Djeca iz Bloom škole na jedan dan su osjetila kako je izlagati kao umjetnik

Radiosarajevo.ba
Djeca iz Bloom škole na jedan dan su osjetila kako je izlagati kao umjetnik
Veliki broj djece, roditelja i posjetitelja prisustvovali su otvaranju izložbe 'Art for Kids' u srijedu u Muzeju savremene umjetnosti Ars Aevi, čiji je direktor, osnivač i koordinator razvoja Enver Hadžiomerspahić.

Prikazana su djela devedesetero djece iz sarajevske Bloom škole stvaranih na tri kreativne radionice održane u prostoru Art Depoa Ars Aevi, a organizatori su bili studenati asocijacije AIESEC.

Djeca iz škole, zajedno sa nastavnicom umjetnosti Claire Dupont, istražili su muzej u kojem su izložena djela nekih od najvažnijih međunarodnih umjetnika te su podstaknuti da dobro pogledaju neka od djela i da sami stvaraju umjetnost, nakon čega su stvorili raznobojne kolaže koji su izloženi na jučerašnjoj izložbi.

Nakon govora tima Ars Aevi, studenti iz AIESECA-a (Elena Ferreri iz Italije, Esmer Hasanli iz Azerbejdžana, Jasemin Kokez iz Turske, Ruth Mueller iz Njemačke i Lukas Pandolfo iz Brazila) održali su vlastite govore, a nakon njih su govorili predstavnici AIESEC-a Sarajevo, Amina Kuhinja i Muhamed Solunovic.

Večer je također uljepšana nastupom dva muzičara, Ariane Piknjač i Harisa Kartala.

Djeca iz Bloom škole postala su umjetnici na jedan dan i osjetili su radost jer su njihova djela izložena u predivnom prostoru Art Depoa Ars Aevi  u blizini djela nekih od najpoznatijih svjetskih umjetnika.

Roditelji i posjetitelji bili su veoma sretni i ponosni na njihova ostvarenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije