Povjerenje između različitih svjetonazora ključno za bh. zajednicu

Radiosarajevo.ba
Povjerenje između različitih svjetonazora ključno za bh. zajednicu
Udruženje za dijalog u porodici i društvu “Mali koraci” u saradnji s Fondacijom Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini (KAS) održalo je sinoć u hotelu Evropa tribinu/javni razgovor za vjernike/ce pod nazivom "Mjesto za drugog".

Uvodničari su bili Muharem ef. Omerdić, fra Ivo Marković, Amra Pandžo i Dejan Aždajić.  

Aktivsti/ce u oblasti međuvjerskog dijaloga, pravoslavci, katolici, muslimani kao i ljudi drugih svjetonazora pokazali su na ovoj javnoj tribini kako se uspostavlja iskren i djelotvoran dijalog među različitima.

Dotakle su se i teške teme iz rata devedesetih i kako je religija bila ta koja je zloupotrebljena za sukobe među ljudima. Učesnici su čvrsto stajali na stavu da se ne ponove manipulacije vjerom i religijom te da stanovnici Bosne i Hercegovine ostanu povezani i u iskrenom dijalogu bez obzira na politička trvenja. 

"Vježbanje načina na koji se uspostavlja povjerenje između različitih svjetonazora ključno je za bosanskohercegovačku zajednicu. Zato je ovaj susret jedan važan korak na putu stvaranja veće kohezije bosanskohercegovačkog društva", izjavila je Amra Pandžo za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije