Onomatobleja stigla u Sarajevo - večeras u Jelićevoj

Radiosarajevo.ba
Onomatobleja stigla u Sarajevo - večeras u Jelićevoj
Foto: Onomatobleja / Onomatobleja

Satirična predstava Onomatobleja Show na turneji širom BiH, uspješno je odigrana u 24 grada., a sada dolazi u Sarajevo.

Što je najluđe, treba da uradimo još 11 nastupa, ne znam više gdje da idemo, već smo obišli više mjesta i gradova nego što postoji u Bosni i Hercegovini - kaže Omer Hodžić, jedan od Blejača.

Nikola Rončević, Omer Hodžić i Luka Marijanović igraju lepezu živopisnih likova s imenima: Random Lovac, Zdena Pičeta, Džontra, MC Third Entity, MC OG ShnjakaBo i svi Ostali.

Većina ovih likova je djelo Luke Marijanovića, posjeduje ekstremno velik' talenat imitacije i glume, a Nikola se bavi pisanom satirom, a u slobodno vrijeme je profesor - pojašnjava Omer.

Publika u Sarajevu imat će priliku pogledati ovu duhovitu predstavu u četvrtak, 21.11.2019. u 20:30 sati u CKM Jelićeva.

Ovo je naša druga predstava, prošle godine smo radili predstavu "Izborna smutnja", s njom smo obišli 20 gradova, to je bila građanska predizborna kampanja i cilj nam je bio da kažemo ljudima da treba izaći na izbore i da ne treba ići odavde, no međutim kad smo obišli cijelu Bosnu i Hercegovinu, shvatili smo da treba ići odavde i da ne treba izaći na izbore. Putujemo državom i zovemo ljude da ponesu predrasude i stereotipe na pedstavu, a mi ih onda razbijamo. Jedna nana nam je rekla: Sine, ovo vam je sevap - zaključuje Omer.

Ulaz na predstavu je besplatan, a predstava nije primjerena mlađima od 15. godina. Predstava i turneja nastali su pod okriljem mostarskog OKC Abrašević, u sklopu projekta BHRI.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije