Satirična predstava Onomatobleja Show u Sarajevu: Britki humor za uživanje

Radiosarajevo.ba
Satirična predstava Onomatobleja Show u Sarajevu: Britki humor za uživanje
Foto: Onomatobleja / Onomatobleja

Ništa bolje od političke satire ne opisuje stvarnost u Bosni i Hercegovini. Satirična predstava Onomatobleja Show, kroz humor i živopisne likove, opisuje svu besmisao stereotipa i predrasuda.

Mnogi mitovi i predrasude nastaju u najužem krugu porodice, a razvijaju se i na internetu. Dodatno, pojedini političari, služeći se nacionalizmom, podgrijavaju predrasude prema drugima i drugačijima. Sve to stvara dodatne podjele u društvu.

Kako prevazići stereotipe i predrasude i kako se boriti protiv njih? Protagonisti predstave Onomatobleja Show Nikola Rončević, Omer Hodžić i Luka Marijanović će vam dati odgovor na ovo pitanje, igrajući lepezu živopisnih likova s imenima: Random Lovac, Zdena Pičeta, Đontra, MC Third Entity, MC OG ShnjakaBo i svi Ostali.

Onomatobleja - undefined

Foto: Onomatobleja: Onomatobleja

Satirična predstava Onomatobleja Show na turneji širom Bosni i Hercegovini, uspješno je odigrana u više od 20 gradova. Sada dolazi u Sarajevo.

Publika u Sarajevu imat će priliku pogledati ovu duhovitu predstavu u četvrtak, 21.11.2019. u 20:30 sati u CKM Jelićeva. Ulaz na predstavu je besplatan, a predstava nije primjerena mlađima od 15. godina. Predstava i turneja nastali su pod okriljem mostarskog OKC Abrašević, u sklopu projekta BHRI.

"Posmatrali smo našu stvarnost i pretočili je u jezik satire. Smatramo da kada neku predrasudu izdvojimo iz konteksta i kažemo je na pozornici, onda publika postaje svjesna njene apsurdnosti – tako nastaje humor Onomatobleje. Predstava sadrži elemente stand- up komedije, skečeve, imamo čak i rap-battle. Odlučili smo da napokon riješimo pitanje ko je počeo rat, ko je pobijedio u ratu i čija je Bosna i Hercegovina, i shvatili smo da je najbolji mogući način rap-battle", objasnili su autori Onomatobleja Showa.

Dva su načina na koji možemo prevazići predrasude: razvijanjem svijesti o njima i širenjem pogleda na svijet. I jedno i drugo nudi nam Onomatobleja Show, satirična predstava koja bojama britkog humora obilježava jesen 2019.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije