Stand-up / "Onomatobleja Show" do suza nasmijao publiku u Konjicu

21. 09. 2019. u 10:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 12

“Onomatobleja Show“ sinoć je i zvanično počeo turneju nastupom u popularnom kafiću Garage u Konjicu, gdje su Nikola Rončević, Luka Marijanović i Omer Hodžić du suza nasmijavali publiku u stand-up nastupu.

Kroz duhovite primjere, viceve, šaljive poruke, pokušalo se objasniti sav besmisao stereotipizacije u našem društvu. Stereotipizacija prema različitim narodima ili manjinskim grupama koje žive u našoj zemlji duboko je ukorijenjena. 

Na sebi svojstven način, kroz oštru satiru i živopisne likove, Onomatobleja je, pod okriljem OKC Abrašević, osmislila je stand-up predstavu i pripremila turneju “Onomatobleja Show“ koja će obuhvatiti čak 25 gradova u Bosni i Hercegovini.

Turneja “Onomatobleja Show” nastavlja se u subotu 21.09. u Mammals clubu u Prozoru, zatim u nedjelju 22.09. u Ljubinju, u prostorijama  biblioteke.

U utorak 24.09. predstava gostuje u Jablanici, dan kasnije na redu je Stolac, a u četvrtak 26. septembra, Onomatoblejin tim stiže u Trebinje

Ulaz na sve predstave je besplatan, a predstava nije primjerena za publiku mlađu od 15 godina.

Dva su načina na koji možemo prevazići predrasude: razvijanjem svijesti o njima i širenjem pogleda na svijet. I jedno i drugo nudi nam Onomatobleja Show - predstava koja će bojama britkog humora obilježiti jesen 2019.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA