Novosti za publiku: Tromjesečni repretoar Narodnog pozorišta u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Novosti za publiku: Tromjesečni repretoar Narodnog pozorišta u Sarajevu
Foto: Narodno pozorište Sarajevo / Narodno Pozorište Sarajevo

Narodno pozorište Sarajevo obavještava svoju cijenjenu publiku, javnost, te sve ljubitelje teatarske umjetnosti da je od srijede, 3. januara, moguće izvršiti rezervaciju ulaznice za predstave koje će biti izvedene u januaru, februaru i martu 2024. godine.

Ovim potezom Narodno pozorište Sarajevo uspostavlja neviđenu praksu u bosanskohercegovačkim teatrima koja svojoj vjernoj publici pruža mogućnost da unaprijed i na najbolji način isplanira svoje vrijeme i posjetu premijernim i repriznim izvođenjima u produkciji NPS.

Napominjemo, da je rezervaciju moguće izvršiti putem oficijelne web stranice NPS, odnosno klikom na link: https://nps.ba/repertoar.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

U prva tri mjeseca 2024. godine publika će moći uživati u velikom broju, dramskih, opernih i baletnih predstava. Također, u prva tri mjeseca naredne godine Narodno pozorište će producirati i tri premijerna izvođenja.

Prva premijera je dramska predstava Jedan je Muhamed Ali autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića, za koju dramaturgiju radi Vedrana Božinović, dok je za kostimska i scenografska rješenja zadužena Lejla Hodžić. Koreografkinja je Ena Kurtalić, a kompozitor Damir Imamović.

Kulturni događaji koji su obilježili 2023. godinu u BiH: Maldita, Larma, Kiss The Future, Billain...

Kulturni događaji koji su obilježili 2023. godinu u BiH: Maldita, Larma, Kiss The Future, Billain...

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Dino Bajrović, Sanela Krsmanović-Bistrioda i muzičar Ratko Zečević.

Premijera je planirana za 27. januar sa početkom 19.30 sati, a publika će moći pogledati isti naslov 31. januara, 1. i 23. februara, te 4. i 25. marta.

Već u mjesecu februaru, povodom 40 godina od održavanja sarajevske olimpijade koja je zatvorena plesom na ledu Britanaca Jayne Torvill i Christophera Deana, očekuje nas premijera baleta Bolero, u koreografiji Takuya Sumitomoa.

U predstavi učestvuje Balet NPS, Opera NPS i orkestar Sarajevske filharmonije.
Premijera je zakazana za 8. februar sa početkom u 19.30 sati.
Mart je rezervisan za premijeru jazz opere Blue Monday autora Georgea Gershwina, u režiji Aleksandra Nikolića, a pod dirigentskom palicom maestra Bakira Samardžića koji će dirigovati orkestrom Sarajevske filharmonije.

U jazz operi Blue Monday učestvuju solisti i hor Opere i orkestar Sarajevske filharmonije.

U Narodnom pozorištu Sarajevo: SPKD Prosvjeta najavljuje božićni koncert s posebnim gostima

U Narodnom pozorištu Sarajevo: SPKD Prosvjeta najavljuje božićni koncert s posebnim gostima

Jazz opera Blue Monday premijerno će biti izvedena 22. marta sa početkom u 19.30 sati, a prvo reprizno izvođenje očekuje nas 23. marta u istom terminu.

U srijedu 27. marta svi ljubitelji baletne umjetnosti, povodom Međunarodnog dana teatra, moći će uživati u igri solista i ansambla baleta NPS kada će na sceni NPS biti izveden baletni klasik Posljednja noć; Šeherzada u koreografiji i režiji Vesne Orlić.

Pozivaju se svi posjetioci Narodnog pozorišta Sarajevo da posjete oficijelnu web stranicu www.nps.ba i pogledaju šta nas očekuje u naredna tri mjeseca, te na vrijeme rezervišu svoje ulaznice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije