Nematerijalno kulturno nasljeđe Slovenije u svjetlu Unescove Konvencije

Radiosarajevo.ba
Nematerijalno kulturno nasljeđe Slovenije u svjetlu Unescove Konvencije
Foto:Plakat / Nematerijalno kulturno nasljeđe Slovenije u svjetlu Unescove Konvencije
Povodom Europske godine kulturnog nasljeđa ambasada Republike Slovenije u Sarajevu i Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine organizuju izložbu plakata autorica dr. Nene Židov i mag. Anje Jerin koja će biti otvorena u četvrtak 13. septembra u 18.00 sati.

Ministarstvo za kulturu Republike Slovenije u saradnji s Ministarstvom za vanjske poslove Republike Slovenije, te Slovenski etnografski muzej u ulozi koordinatora očuvanja nematerijalnog nasljeđa, pripremili su putujuću izložbu plakata pod nazivom Nematerijalno kulturno nasljeđe u svjetlu Unescove Konvencije.

U Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine posjetitelji će imati priliku vidjeti 24 reprezentativna primjerka slovenske nematerijalne baštine.

Primjerci poput Škofjeloške pasije i Obilasci kurenta su upisani na Unescovu reprezentativnu listu kulturnog nasljeđa, dok ostali primjerci pripadaju nematerijalnom kulturnom nasljeđu od državnog značaja.

Izložba će biti otvorena do 30. 9. 2018. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije