Nakon dvije godine Sarajevska filharmonija poziva na Novogodišnji koncert, požurite s rezervacijama!

1
Radiosarajevo.ba
Nakon dvije godine Sarajevska filharmonija poziva na Novogodišnji koncert, požurite s rezervacijama!
oficijelna fotografija / Martina Bortolotti von Haderburg

Nakon dvije godine pauze, Sarajevska filharmonija ponovo održava svoj popularni, tradicionalni Novogodišnji koncert kojim Filharmoničari ispraćaju staru i pozdravljaju Novu godinu.

U subotu, 31. decembra s početkom u 19,30 u Narodnom pozorištu Sarajevo, Sarajevska filharmonija ponovo održava svoj tradicionalni Novogodišnji koncert. Kao solistica će nbastupiti gošća iz Italije Martina Bortolotti von Haderburg, a dirigent je maestro Slaven Kulenović.

Filharmoničari će, kao i do sada, prirediti jedinstven novogodišnji ugođaj i prisnu komunikaciju s publikom. Na programu su popularne arije, valceri, polke i uvertire iz pera slavnih kompozitora kao što su G. Verdi, G. Puccini, J. Strauss, P. Mascagn, F. Lehar i drugi. .

Ministar Adnan Delić prezentirao proteklih 365 dana: 'Imamo razloga da budemo zadovoljni'

Ministar Adnan Delić prezentirao proteklih 365 dana: 'Imamo razloga da budemo zadovoljni'

Internacionalno proslavljenu sopranisticu Martinu Bortolotti von Haderburg publika voli zbog toplog glasa i intezivne izvedbe. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada poput “New Puccini Voices Competition” u Beču i u svojoj pjevačkoj karijeri ostvarila je mnoge glavne uloge u operama i operetama bilježeći natupe u prestižnim teatrima kao što su Teatro alla Scala di Milano, Teatro Filarmonico Verona i dr.

Vrata Narodnog pozorišta otvaraju se već u 19 sati kada publiku očekuje piće dobrodošlice dok je u pauzi koncerta planiran prigodan novogodišnji koktel uz iznenađenja partnera i prijatelja ovog koncerta.

Radujemo se ponovnom novogodišnjem susretu sa svojom publikom!

Svi zainteresovani ulaznice mogu kupiti online putem www.kupikartu.ba i na svim prodajnim mjestima sistema kupikartu.ba.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije