Uspjesi / Nakit bh. umjetnika na izložbi u Beogradu

07. 06. 2019. u 19:07:00 Fena

Shares: 101

Na poziv Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika i dizajnera Srbije (ULUPUDS), nakit bosanskohercegovačkih umjetnika Ene Mulavdić i Ebrahima Mohammadiana "Elird" bit će predstavljen na 51. Majskoj izložbi ULUPUDS-a u regionalnoj selekciji.

Kako je saopćeno, izložba će biti održana od 8 do 28. juna u Izložbenom salonu na Andrićevom vencu.

Na izložbi u Beogradu,”Elird” će se predstaviti kolekcijom nakita pod nazivom “Portrait of Elird” (Elirdov portret) koji je na godišnjoj izložbi Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika BiH dobio nagradu za unikatni dizajn.

"Portret Elird je umjetničko djelo, koje sadrži sedamdeset pet privjesaka nastalih u razdoblju od više od hiljadu dana samoanaliziranja i kontemplacije. Privjesci predstavljaju osobine ličnosti kroz portrete raznih izmišljenih likova. Svi ovi likovi su poput slagalice koja, kada se okupi, predstavlja osobu", rekla je o njihovom radu magistrica dizajna Ena Mulavdić.

Nakit “Elird” je u proteklom periodu bio izložen u Madridu u Muzeju dekorativne umjetnisti, u New Yorku na Sedmici nakita (NYC Jewelry Week), Mobilia Galeriji u Cambridge-u,a njihov rad su prepoznali i vodeci svjetski casopisi, britanski VOGUE, Vanity Fair,T atler, GQ, Glamour.

NEMA KOMENTARA