Najavljene 28. Sarajevske večeri muzike - saznajte detalje

0
Radiosarajevo.ba
Najavljene 28. Sarajevske večeri muzike - saznajte detalje
Oficijelni vizual / SVEM 2022

Organizatori festivala muzičke umjetnosti Sarajevske večeri muzike najavili su ovogodišnje 28. izdanje i objavili obećavajući program

Sarajevske večeri muzike 2022. publici će ponuditi četiri cjelovečernja koncerta u periodu od 8. do 13. maja 2022. godine.

Nakon dva izdanja realizirana u sjeni pandemije COVID-19, ovogodišnji SVEM publici se vraća u svom punom sjaju. Koncerti će biti realizirani na lokaciji Narodnog pozorišta Sarajevo, te u okviru koncertne sale “Cvjetko Rihtman” – Srednja muzička škola Sarajevo. U nastojanju da javnosti pruži potpun muzički doživljaj organizator je programski fokus postavio veoma široko te isti obuhvaća izvedbe iz domena solističke, ali i reprezentativne literature kamernog muziciranja.

Sarajevske večeri muzike donose defile renomiranih umjetničkih imena, a tome je dokaz i prvi koncert na kome će se javnosti predstaviti flautista Emmanuel Pahud zajedno s orkestrom Sarajevske filharmonije, a pod dirigentskom palicom Evana Alexisa Christa.

Druga koncertna noć rezervirana je za brass kvintet Contrast, dok će na trećem festivalskom koncertu nastupiti perspektivni duo u sastavu violončeliste Isaka Haračića i pijanistice Sonje Marković.

Završnica Sarajevskih večeri muzike, ovaj put, proteći će u znaku interpretacije afirmiranog violiniste Sergeja Krylova, koji će nastupiti uz Sarajevsku filharmoniju predvođenu bosanskohercegovačkom dirigenticom Samrom Gulamović.

Kao i svake godine Festival nosi i snažnu pedagošku poruku – u vidu rada sa studentima i učenicima muzike, a koju već tradicionalno predvodi istaknuti umjetnik Ranko Rihtman u saradnji sa Srednjom muzičkom školom Sarajevo. Radionice će se realizirati od 9. do 13. maja 2022. godine.

SVEM 2022 - undefined

Oficijelni vizual: SVEM 2022

Program 28. Sarajevskih večeri muzike:

Nedjelja, 8.05.2022, 20:00
Narodno pozorište Sarajevo
Sarajevska filharmonija
Emmanuel Pahud, flauta
Evan Alexis Christ, dirigent


Ponedjeljak, 9.05.2022, 20:00
Koncertna sala “Cvjetko Rihtman” – Srednja muzička škola Sarajevo
Contrast, brass kvintet

Srijeda, 11.05.2022, 20:00
Koncertna sala “Cvjetko Rihtman” – Srednja muzička škola Sarajevo
Isak Haračić, violončelo
Sonja Marković, klavir

Četvrtak, 12.05.2022, 20:00
Narodno pozorište Sarajevo
Sarajevska filharmonija
Sergej Krylov, violina
Samra Gulamović, dirigent

9.05–13.05.2022.
Jazz Harmonija sa Rankom Rihtmanom
U saradnji sa Srednjom muzičkom školom Sarajevo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije