Na sceni Narodnog pozorišta dvije predstave

0
Radiosarajevo.ba
Na sceni Narodnog pozorišta dvije predstave
Foto: NPS / Trenutak iz predstave

Dramska predstava "O medvjedima i ljudima" autora i režisera Saše Anočića, koja govori o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima, bit će izvedena u subotu, 6. marta na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

"Svi likovi su kroz život stekli neko "oštećenje". To "oštećenje" ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju "medvjedi" - pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo", ističe se u saopćenju NPS.

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, muzičari Adnan Cico i Mirza Balić.

U ponedjeljak, 8. marta povodom Međunarodnog dana žena publika će imati priliku uživati u sadržajnoj baletnoj večeri "U ime ruže" u izvedbi solista i ansambla Baleta NPS. Na programu će se naći numere iz poznatih baleta "Carmen", "Krcko Oraščić", "Uspavana ljepotica" a večer će biti upotpunjeno izvedbom baleta "Buđenje" u koreografiji Belme Čečo Bakrač rađenom na muziku Tonija Toplana.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti, online: www.nps.ba,

putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com,

telefonskim putem na broj: 033 221 682.

Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.

Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00 -11:30 i 15:30-19:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije