Premijerno na sceni NPS: Ne propustite dramu "O medvjedima i ljudima"

0
Radiosarajevo.ba
Premijerno na sceni NPS: Ne propustite dramu "O medvjedima i ljudima"
Foto: NPS / Scene iz predstave O medvjedima i ljudima

Premijera dramske predstave "O medvjedima i ljudima" autora i režisera Saše Anočića, uz ograničen broj posetilaca, bit će izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u subotu, 12. decembra, s početkom u 19.30 sati.

Kako je istaknuto, premijera će biti održana uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva.

Prvo reprizno izvođenje publiku očekuje u subotu, 18. decembra, također od 19.30 sati. 

"O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko 'oštećenje'. To 'oštećenje' ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole.

Oni samo postaju 'medvjedi' – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo", naglasili su iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

U predstavi igraju Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, muzičari Adnan Cico i Mirza Balić.

Iz NPS pozivaju građane da na vrijeme obezbijede svoje ulaznice.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti online: www.nps.ba, putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com, telefonskim putem na broj: 033/221-682.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije