Na Fakultetu političkih nauka UNSA predstavljena knjiga 'Krizna komunikacija: upravljanje u krizama'

1
Fena
Na Fakultetu političkih nauka UNSA predstavljena knjiga 'Krizna komunikacija: upravljanje u krizama'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Jasna Duraković

Važnost komunikacije u vremenu krize kako bi bili izbjegnuti dodatni problemi zbog njenog izostanka, što se najbolje vidjelo na primjeru pandemije, istaknuta je na promociji knjige Krizna komunikacija: upravljanje u krizama objavljene u koautorstvu prof.dr. Jasne Duraković i doc.dr. Vedrana Jakupovića, a koja je upriličena danas na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

O knjizi su, uz autore, govorili recezenti, prof. dr. Seid Masnica, prof. dr. Dženan Kulović, te dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, prof. dr. Sead Turčalo.

Profesorica Duraković je izjavila da je u knjizi predstavila teoretski okvir s naglaskom na važnost dobre pripreme za sva krizna razdoblja koja su tu i koja eventualno predstoje.

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

"Knjiga je namijenjena širokoj publici jer se radi o aktuelnoj temi ne samo za studente već i za mnoge rukovodioce. Posebnu pažnju sam posvetila predstavljanju okvirnog kriznog komunikacijskog plana jer njegovo nepostojanje dovodi do još većeg problema u takvim situacijama", rekla je Duraković.

Pojasnila je da je u knjizi navela 14 vrsta kriza, među kojima su percepcijske, medijske, ekonomske, političke, poslovne i druge krize, sa mnoštvom primjera iz BiH i svijeta.

Duraković je naglasila da je posebno važno imenovati stručne ljude u krizne komunikacijske timove i napraviti planove čak i za najgori mogući scenarij. 

Promocija knjige Jasne Duraković
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Promocija knjige Jasne Duraković

Jakupović je dodao da je riječ o prvoj knjizi tog tipa u BiH u kojoj je on dao svoj doprinos na primjeru kriznog komuniciranja u zdravstvu i javnoj upravi. 

Izrazio je očekivanje da će knjiga naći mjesto u stručnoj javnosti, uključujući i medijske radnike i sve koji se bave odnosima s javnošću.

Jakupović je naglasio da je ovo samo početak i da će nastaviti s poboljšanjima kad su u pitanju literatura i edukacija u ovoj oblasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije