Projekt / Michelangelo Pistoletto potpisao peticiju za izgradnju Concert hall Sarajevo

03. 06. 2017. u 18:39:00 Fena

Shares: 0

Italijanski umjetnik i protagonista pokreta Arte Povera/Siromašna umjetnost šezdesetih godina Michelangelo Pistoletto potpisao je peticiju za izgradnju Concert hall Sarajevo na Marijin dvoru.

Tako je podržao projekat izgradnje jedinstvenog arhitektonskog rješenja.

Direktor X Bijenala Ibrahim Spahić zahvalio je na podršci, odlikovao Pistoletta Srebrnom pahuljicom i pozvao svjetskog umjetnika na 34. Internacionalni festival Sarajevska zima 2018. koji će se održati pod motom "Drugo lice svijeta".

Predanost največim kulturnim projektima u jugoistočnoj Evropi/ Concert hall Sarajevo i Ars Aevi koji će biti izgrađeni u susjedstvu potvrđuju ne samo umjetnici, gradovi i Vlada Italije već dvije decenije, već potvrđuje i Evropa i svijet.

"Ambasada Republike Italije je organizacijom dolaska i programom boravka svjetskog umjetnika Pistoletta i prezentacijom Treceg raja na najbolji način obilježila Dan Republike Italije", istakao je Spahić te izrazio uvjerenje da će nakon hiljada potpisa peticije objekat Concert hall Sarajevo na Marijin dvoru konačno i realizirati.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA