Magična pariška noć u Sarajevu: Održan koncert francuskih šansona 'Oh-là-là...Paris'

0
Radiosarajevo.ba
Magična pariška noć u Sarajevu: Održan koncert francuskih šansona 'Oh-là-là...Paris'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Koncert francuskih šansona na Žutoj tabiji

Večeras, 22. jula, u prelijepom ambijentu Žute tabije je upriličen spektakularan koncert francuskih šansona u izvedbi soliste Jasmina Bašića pod nazivom Oh-là-là...Paris!

Pored Jasmina Bašića na koncertu su nastupili: Fuad Šetić kao klavirska pratnja, Fahrudin Strojil na kontrabasu i Azmir Halilović za harmonikom.

Publika je uživala u specifičnom muzičkom izražaju francuskih šansona koje su se našle na programu. Koncert je ujedno kreiran kao hommage velikanima francuske šansone, te svim interpretima ovog jedinstvenog vokalnog izraza.

Orban nastavlja da prkosi ostatku EU: Mađarska ponovo donijela odluku protiv Ukrajine

Orban nastavlja da prkosi ostatku EU: Mađarska ponovo donijela odluku protiv Ukrajine

"Koncert, kao dio originalnog projekta NPS – Kultura na ulice, djelić je nastojanja da se kultura čuva i njeguje tamo gdje je najsigurnija, tamo gdje buja i sjaji najljepšim sjajem – u toplom zagrljaju naše vjerne publike bez koje ne bi bilo nikoga od nas. Želim da se zahvalim svima, autorskom timu festivala Kultura na ulice koji su me počastvovali pozivom da s mojim dragim kolegama, vrsnim umjetnicima, stanem na ovu scenu.", izjavio je Jasmin Bašić koji ovim koncertom obilježio tačno 30. godina od kako je postao član ansambla Opere NPS.

Kultura na ulice 2024! svoj program nastavlja sa jazz koncertom BDB Tria i Elvira Bandića-Bande na lokaciji Bulevara branilaca Dobrinje 31. jula sa početkom u 21:00 sati.

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta Kultura na ulice! je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS Kultura na ulice 2024! je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije