Sarajevo se sprema za najvažniji festival: U kinu Metalac postavljene stolice za goste

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo se sprema za najvažniji festival: U kinu Metalac postavljene stolice za goste
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo se priprema za SFF

Sarajevo se sprema za najvažniji festival u godini koji će biti održan od 16. do 23. augusta. 

Ekipa portala Radiosarajevo.ba posjetila je kino Metalac gdje su danas, 22. jula, postavljene stolice za goste festivala kako bi mogli na otvorenom uživati u projekciji novih filmova. 

Podsjećamo, Sarajevo Film Festival i ove godine poziva filmofile za učestvovanje u programu VOLIM FILM u sklopu 30. Sarajevo Film Festivala.

Emir Spahić završio u bolnici: Ovo je razlog

Emir Spahić završio u bolnici: Ovo je razlog

Program VOLIM FILM omogućava filmofilima pristup projekcijama, razgovore s autorima i drugim profesionalcima iz filmske industrije te poseban program kako bi dobili jasnu sliku o trendovima u savremenoj kinematografiji.

Za učešće se mogu prijaviti kandidati od 15 do 28 godina, osobe u trećoj životnoj dobi te osobe sa invaliditetom. Program je besplatan, a broj mjesta ograničen.

Sva pitanja vezana za program VOLIM FILM, zainteresirani mogu postaviti putem e-maila: volimfilm@sff.ba.

Kao i prethodnih godina na Sarajevo Film Festivalu se očekuje veliki broj gostiju iz BiH, regije, ali i Evrope. Mnoge slavne ličnosti dolazile su u naš grad u danima festivala, stoga sigurno možemo reći da Sarajevo Film Festival neće proći bez pažnje svjetskih zvijezda i ove godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije