Made in BiH: Rad agencije Fabrika osvojio Zlatnog delfina na festivalu u Cannesu

2
Radiosarajevo.ba
Made in BiH: Rad agencije Fabrika osvojio Zlatnog delfina na festivalu u Cannesu
Foto: Cannes Corporate / Rad agencije Fabrika osvojio Zlatnog delfina na festivalu u Cannesu

Novo u nizu vrijednih internacionalnih priznanja dodijeljeno je sarajevskoj agenciji Fabrika. Na prestižnom festivalu Cannes Corporate, Media and TV awards, u jakoj međunarodnoj konkurenciji, video spot 'Red Alert' nastao u produkciji Fabrike, nagrađen je priznanjem Zlatni delfin.

Ovaj video je u potpunosti proizveden u Bosni i Hercegovini, a produkcijski tim Fabrike, cijenjen po svojim dosadašnjim radovima, angažovan je od strane njemačke agencije Kommpassion Gmbh. za klijenta Belfor Europe.

'Red alert' je jedan u nizu kreativnih produkcijskih uradaka koje je Fabrika proizvela za kompaniju Belfor. Radi se o međunarodnoj korporaciji specijalizovanoj za saniranje šteta i restauraciju velikih poslovnih i privatnih objekata usljed požara, poplava i drugih prirodnih katastrofa, uključujući i specijalne timove za sprječavanje onečišćenja mora nakon havarija.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Video spot je napravljen u kombinaciji snimljenih igranih scena sa kostimiranim glumcem, te specijalnih efekata i compositing pozadina u postprodukciji.

"Rad na ovako složenoj produkciji zahtijeva angažman velikog broja autora. Korporativni spot 'Red alert' dokazuje da Bosna i Hercegovina, u kreativnom i produkcijskom znanju, ne zaostaje za vrhunskim međunarodnim standardima", izjavio je redatelj Salem Kapić Kantardžić koji je predvodio tim bh. profesionalaca u ovom poslu.

Perla Ovadija Mosca, producentica u agenciji Fabrika, ističe: "Rad s međunarodnim klijentima je dugotrajan proces koji uključuje mnogo učesnika i dugotrajnu korespondenciju, zahtijeva profesionalan angažman svakoga člana tima. Fabrika u tom smislu ima uspostavljene vrhunske standarde i dokaz je da bh. produkcija u audiovizuelnom sektoru može dostići svjetski nivo."

Priznanja 'Cannes Corporate Media & TV Awards' se svake godine dodjeljuju najboljim svjetskim korporativnim filmovima, online medijskim produkcijama i dokumentarcima u jednom od najvažnijih filmskih centara, Cannesu u Francuskoj.

"Zlatni delfin" jedno je od velikog broja priznanja koje je do sada agencija Fabrika dobila na regionalnoj i međunarodnoj sceni.

Producentica spota je Perla Ovadija Mosca, redatelj Salem Kapić-Kantardžić, direktor fotografije Erol Zubčević, video montažer Antonio Ilić, a u kostimu 'čudovišta' igrao je Mario Drmać. Scenografiju potpisuju Stefano Katunar i asistentica Selma Mahmutović, muziku i dizajn zvuka Duško Šegvić, styling Irma Saje, šminku Maja Talović, frizuru Eldin Nuhić, koncept i dizajn čudovišta razvio je Edin Durmišević, a ideju Midhat Kapetanović, dok je za izradu čudovišta angažiran Vladimir Radovanović. Za postprodukciju su bili zaduženi Salem Kapić-Kantardžić i Dino Hujić. 

U spotu igraju: Almir Hadžijalić, Mateo Bunjevac, Hana Hasanefendić, Altijana Jazić, Igor Jahura, Samir Đafić, Amra Trnčić, Dajana Vrećo, Lejla Džananović, Omar Kotorić, Adnan Bešević, Senka Oruč i Muharem Vajzović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije