Kulturni program: Provedite Ramazan na otvorenom u Mostaru

2
Fena
Kulturni program: Provedite Ramazan na otvorenom u Mostaru
Foto: Pexels / Mostar

Grad Mostar i Centar za kulturu, u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod“, te ustanovama - Muzej Hercegovine, Kulturni centar Mostar-Sjever i Dom kulture Blagaj, nastavlja i u 2023. godini s organizacijom manifestacije "Ramazan u Mostaru".

Grad Mostar je objavio Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda za vrijeme trajanja manifestacije "Ramazan u Mostaru 2023", te očekuje ponude fizičkih i pravnih osoba.

Ramazan u Mostaru 2023. održat će se u periodu od 23. marta do 21. aprila, a ponudit će bogat kulturni, duhovni i turistički program, kao i "doživljaj vrijednosti Ramazana na otvorenom prostoru u Mostaru", navode organizatori.

Slavlje u Mostaru: Zrinjski šokirao FK Sarajevo i postigao dva brza gola u derbiju

Slavlje u Mostaru: Zrinjski šokirao FK Sarajevo i postigao dva brza gola u derbiju

Sadržaji manifestacije planirani su u Ulici braće Fejića, na Trgu Musala, u ustanovama kulture Grada Mostara, te u okruženju Starog grada i Starog mosta.

Mostarce i posjetitelje Mostara u Ulici braće Fejića očekuju sadržaji u posebno osvjetljenom okruženju s modularnim objektima u kojima će biti ponuda hrane i pića, s velikim akcentom na tradicionalne kolače, slastice, bosanskohercegovačku kahvu, ponudu autohtonih mostarskih suvenira i rukotvorina, te sve ono što ide u skladu s tradicijom.

Planirana manifestacija ima za cilj promociju kulturoloških vrijednosti Bošnjaka u Mostaru te kroz prijateljske susrete i druženja predstavljanje kulturnih i vjerskih vrijednosti svim dobronamjernim ljudima cijele zemlje i svijeta.

Period mjeseca marta i aprila, kada su dani mjeseca ramazana i Bajrama, u Mostaru su dani ugodnog i lijepog vremena, što je prilika za poziv svim građanima i posjetiteljiima Mostara da uživaju u njegovim vrijednostima-historijskom i arhitektonskom naslijeđu, prirodnim ljepotama, kulturološkim specifičnostima i kosmopolitskom duhu, navodi se u saopćenju.

Detaljan program, koji će uskoro biti predstavljen javnosti, sadržavat će kulturne i umjetničke nastupe, koncerte duhovne muzike,  sevdaha, različite promocije knjiga, izložbe umjetničkih radova, zajedničke iftare, te niz događaja na više mjesta u Mostaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije