"Kultura na ulice 2024!": Na sarajevskom šetalištu uskoro će se održati jazz koncert

0
Radiosarajevo.ba
"Kultura na ulice 2024!": Na sarajevskom šetalištu uskoro će se održati jazz koncert
Foto: NPS / Kultura na ulice 2024!

U sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice 2024!" u srijedu, 31. jula sa početkom u 21:00 sati, na šetalištu Bulevara branilaca Dobrinje, biti će upriličen jazz koncert BDB Trio i Elvir Bandić-Banda.

Beho/Dinko/Boris (BDB) trio je sarajevsko-američka ekipa koja spaja jazz, jazz fusion, funk, blues, soul i rock kako bi stvorila svoj vlastiti zvuk. BDB trio koji čine Eddie Beho – gitara, Dinko Šimunović – bass i Boris Sikuljak – bubnjevi, pronašao je jedinstven i snažan muzički glas. Njihovi nastupi uživo daju rezime svih uticaja i idioma koje su usavršili na instrumentima tokom svojih individualnih muzičkih putovanja.

Pokretačka muzička motivacija BDB trija je radost i uživanje zajedničkog sviranja uživo, konstantan muzički razgovor, traženje "dubokih" i kompleksnih tonova, zvukova i ritmova, za formiranje jedinstvenog, prepoznatljivog i magnetnog univerzuma ovog savremenog jazz fusion trija.

Radovi na vodovodnoj mreži: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

Radovi na vodovodnoj mreži: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

"Nastupom će nas ovom prilikom počastiti bh. pjevač, muzički producent i kompozitor Elvir Bandić Banda, Tuzlak kojeg pamtimo po jazz, pop i rock backgroundu ali i izvedbama bosanske tradicionalne muzike.

Banda je na muzičkoj sceni aktivan gotovo 30 godina, a uz vlastite albume i saradnju sa mnogim poznatim regionalnim muzičarima, radi i muziku za pozorište, dokumentarne filmove, reklame, a nije mu strana ni klasična muzika. Široj je publici poznat i po svom angažmanu u sarajevskom jazz bendu Sarajevo Jazz Guerilla s kojim je ostvario mnoga gostovanja u regiji i šire", – izjavili su članovi ekipe BDB Trio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije