Kultura na ulice 2024 | Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor osvojili srca Sarajlija

1
Radiosarajevo.ba
Kultura na ulice 2024 |  Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor osvojili srca Sarajlija
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Rade Šerbedžija održao koncert u Sarajevu

U sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo Kultura na ulice 2024! u ponedjeljak, 15. jula sa početkom u 21:00 sati upriličen je spektakularni koncert Radeta Šerbedžije i Zapadnog kolodvora.

Jedan od najuspješnijih glumaca naših prostora je i u ovoj godini snimao velike internacionalne uloge, te zabavljao velike regionalne publike svojim koncertima uz Zapadni kolodvor u Beču, Zagrebu, Ljubljani, Kastvu, Bjelovaru i izvodeći svoje poznate spektakle na Brijunima.

Ne daj se Ines, Imam pjesmu za tebe, Barbara, Meni se dušo od tebe ne rastaje, Kose boje maka, Eto pjesma, Do posljednjeg daha, Ostala si uvijek ista, Ne okreći se sine, i sve ostale bezvremenske pjesme kojima je kroz više desetljeća ostavio neizbrisiv trag Rade je izveo večeras na Pozorišnom trgu Susan Sontag u sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo Kultura na ulice 2024!

Bh. judistkinja Anđela Samardžić uspješno operisana na KCUS-u

Bh. judistkinja Anđela Samardžić uspješno operisana na KCUS-u

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta Kultura na ulice! je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Jedan od najuspješnijih umjetnika naših prostora uoči koncerta izdvojio je nekoliko trenutaka za čitateljice i čitatelje portala Radiosarajevo.ba, ovaj intervju možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije