Kultura na ulice 2023!: Na Trgu Susan Sontag upriličen koncert 'Glumci pjevaju hitove'

2
Radiosarajevo.ba
Kultura na ulice 2023!: Na Trgu Susan Sontag upriličen koncert 'Glumci pjevaju hitove'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kultura na ulice 2023!

Na pozorišnom Trgu Susan Sontag sa početkom u 20 sati upriličen je koncert 'Glumci pjevaju hitove' u muzičkoj režiji Lejle Jusić, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Emir Mejremić.

Na programu su se našli muzički hitovi poput: Il je vedro, il oblačno, Empty Chairs At Empty Tables, Over The Rainbow, Maniac, Mamma Mia, Show Must Go On.

Sarajevska publika uživali su u izvedbi poznatih glumica i glumaca: Jasne Žalice, Feđe Štukana,  Vedrane Božinović, Džane Pinjo, Ermina Brave, Maria Drmača, Dženite Imamović-Omerović, Merime Lepić-Redžepović, Mone Muratović, Aldina Omerovića, Sanele Pepeljak, Sanjina Arnautovića, Sare Seksan i Hane Zrno.

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

"Odabirom nekih od najljepših bezvremenskih hitova, koji su dodatnu popularnost stekli i kroz sada već kultne filmove bosanskohercegovačke i svjetske kinematografije donosimo dašak tradicije, ali i Broadwaya i popularne muzike.
 
Ovaj jedinstveni muzički događaj pokazat će raskoš talenta glumaca i glumica različitih generacija koji na svoj osoben način pjevaju uz orkestar Sarajevske filharmonije pod dirigentskom palicom Emira Mejremića. Unaprijed se radujemo i narednim izdanjima ovog muzičkog putovanja kada ćemo kreirati nove programe i na pozornici ugostiti i druge glumce i glumice kojima je pjevanje upotpunilo glumačke angažmane", izjavila je muzička rediteljica Lejla Jusić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije