Koncert "Glumci pjevaju hitove" u petak na pozorišnom Trgu Susan Sontag

0
Radiosarajevo.ba
Koncert "Glumci pjevaju hitove" u petak na pozorišnom Trgu Susan Sontag
Foto: NPS / Trg Susan Sontag

Na pozorišnom Trgu Susan Sontag, u petak, 1. septembra, sa početkom u 20.00 sati, bit će upriličen koncert "Glumci pjevaju hitove" u muzičkoj režiji Lejle Jusić, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Emir Mejremić.

Na programu će se naći muzički hitovi poput: Il je vedro, il oblačno, Empty Chairs At Empty Tables, Over The Rainbow, Maniac, Mamma Mia, Show Must Go On.

Sarajevska publika moći će uživati u izvedbi poznatih glumica i glumaca: Jasne Žalice, Feđe Štukana,  Vedrane Božinović, Džane Pinjo, Ermina Brave, Maria Drmača, Dženite Imamović-Omerović, Merime Lepić-Redžepović, Mone Muratović, Aldina Omerovića, Sanele Pepeljak, Sanjina Arnautovića, Sare Seksan i Hane Zrno.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

"Odabirom nekih od najljepših bezvremenskih hitova, koji su dodatnu popularnost stekli i kroz sada već kultne filmove bosanskohercegovačke i svjetske kinematografije donosimo dašak tradicije, ali i Broadwaya i popularne muzike.


 
Ovaj jedinstveni muzički događaj pokazat će raskoš talenta glumaca i glumica različitih generacija koji na svoj osoben način pjevaju uz orkestar Sarajevske filharmonije pod dirigentskom palicom Emira Mejremića. Unaprijed se radujemo i narednim izdanjima ovog muzičkog putovanja kada ćemo kreirati nove programe i na pozornici ugostiti i druge glumce i glumice kojima je pjevanje upotpunilo glumačke angažmane", izjavila je muzička rediteljica Lejla Jusić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije