Deveti dan na "Kinđetovom mostu" obilježio brunch sa medijima i "Izložba za Kinđeta"

1
Radiosarajevo.ba
Deveti dan na "Kinđetovom mostu" obilježio brunch sa medijima i "Izložba za Kinđeta"
Foto: Udruženje "Mirza Delibašić Kinđe" / Deveti dan na 'Kinđetovom mostu'

Na "Kinđetovm mostu" uspješno je završen još jedan dan. Udruženje "Mirza Delibašić Kinđe" jučer, 9. augusta, je organizovalo druženje sa predstavnicima medija u okviru projekta koji se realizuje od 1.-18.08.2023.

U znak zahvalnosti organizovan je brunch gdje su se kolege družile i uživale u delicijama iz "Bakine Tajne", a prije samog početka predstavnicima sedme sile prezentiran je novi projekat ProCredit banke koji se zanisniva na vođenju brige o ekologiji, te ih upoznali na koji način mogu da podignu svijest i značaj u ulaganje u ekološki projekat.

Jučerašnji dan je na poseban način bio posvećen umjetnosti. Poslijepodnevni sati su bili rezervisani za sve posjetioce koji su željeli da nešto više nauče o modeliranju sa plastelinom. To je bio odličan uvod u večernju izložbu pod nazivom "Izložba za Kinđeta", na kojoj su svoja djela predstavili jedni od najvećih akademskih umjetnika u Bosni i Hercegovini, a u pitanju su Adin Hebib, Edina Selesković i Adis Lukač.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Na poseban način ova tri velika umjetnika su spona kada je Mirza Delibašić Kinđe u pitanju, kako iz udruženja "Mirza Delibašić Kinđe" vole da kažu - TAČKA SPAJANJA.

Adin Hebib je na izložbi sudjelovao sa tri rada iz ciklusa "Buket cvijeća za sve majke Svijeta", kako je kazao, na to ga je ponukao svojevremeno Mirza Delibašić. Adis Lukač je izradio spomenik Mirzi Delibašiću na Skenderiji u Sarajevu, a na "Kinđetovom mostu" izložene su pripremne skice za spomenik, kao i skulptura koju je on radio. Edina Selesković je kroz multimedijalni dio sudjelovala na izložbi, u okviru koje su prikazana njena djela koja je radila u Tuzli posvećena Mirzi Delibašiću, kao i njeno veliko djelo pod nazivom "Think Freedom".

Danko Delibašić za Radiosarajevo.ba predstavio program na Kinđetovog mosta za vrijeme SFF-a

Danko Delibašić za Radiosarajevo.ba predstavio program na Kinđetovog mosta za vrijeme SFF-a

Veče na "Kinđetovom mostu" završeno je svirkom sarajevskog benda Nastavnika Koste i zdravog starenja uz interpretaciju najvećih evergrin hitova.

Posjetite "Kinđetov most" i danas od 9 sati, kada je organizovano druženje sa našim najvećim mladim herojima , djecom iz Udruženja "Srcem za djecu oboljelu od raka". Poslijepodne možete da saznate nešto više od nutricioniste Tarka Zolotića, a veče će završiti sa nastupom Benjami Art.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije