Kultura na ulice 2023: Na Trgu Susan Sontag izvedena Opera "Telefon"

1
Radiosarajevo.ba
Kultura na ulice 2023: Na Trgu Susan Sontag izvedena Opera "Telefon"
Foto: NPS / Scena iz predstave "Telefon"

Kultura na ulice! 2023 je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Na Pozorišnom trgu Susan Sontag, večeras je izvedena Opera buffa Telefon, kompozitora Giana Carla Menottija, koja govori o djevojci kojoj mladić pred polazak na put ne može iskazati ljubav – jer joj neprestano zvoni telefon.

U ovoj komičnoj operi u jednom činu učestvovala je  prvakinja Opere NPS Aida Čorbadžić i Erol Ramadanović, te članovi baletnog ansambla NPS.

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Predstava je izvedena uz klavirsku pratnju Fuada Šetića.

Ulaz na sve događaje u produkciji specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2023!" je potpuno besplatan.

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta "Kultura na ulice!" je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije