Izudin Bajrović: Pozorište bez publike je kao škola bez učenika

Radiosarajevo.ba
Izudin Bajrović: Pozorište bez publike je kao škola bez učenika
Sulejman Omerbašić / Izudin Bajrović

Izudin Bajrović, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, oglasio se nakon što je Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva donio novu pooštrenu Naredbu u kojoj se nalaže kantonalnim kriznim štabovima da se obustave održavanja kulturnih i sportskih događaja u trajanju od najmanje 15 dana. 

"Poštovana publiko,

sjećamo se jako slabim, zatečenim, osjećamo stid i krivicu pred našom publikom. Nema redovnog mjesečnog repertoara, prolongiramo naše premijere, za koje živimo, osjećamo neku krivnju zbog novonastale situacije, na koju ne možemo uticati, želimo da smo tu, izloženi, razigrani, ali se moramo pridržavati mjera koje su nam propisane. Pozorište bez publike je kao škola bez učenika. Draga publiko, zahvaljujemo vam se na vjernosti, ovo je viša sila i trebamo se pridržavati uputstava koja su nam dostavljena. U iščekivanju što skorijeg kraja ove pošasti, koja je zahvatila, bezmalo, čitav svijet, srdačno vas pozdravljamo i nadamo se što skorijem susretu", kazao je Izudin Bajrović, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije