Izložba 'Sarajevske razglednice Mersada Berbera' od 1. juna

1
Radiosarajevo.ba
Izložba 'Sarajevske razglednice Mersada Berbera' od 1. juna
Foto:Saopštenje / izložba „Sarajevske razglednice Mersada Berbera“

U galeriji Općine Novi Grad Sarajevo u srijedu, 01.juna 2022. godine u 13 sati bit će otvorena izložba „Sarajevske razglednice Mersada Berbera“.

Bošnjački institut – Fondacija Adil Zulfikarpašić u Izložbenom prostoru Općine Novi Grad Sarajevo u okviru manifestacije 24. Novogradski dani predstaviti će izložbu jednog od najznačajnijih bosanskohercegovačkih slikara i grafičara Mersada Berbera.

Izložbu čine 24 orginalna umjetnička djela iz Ciklusa Sarajevske razglednice Mersada Berbera, rađena u kombinovanoj tehnici na platnu.

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Godine 2005. ovaj veliki umjetnik poklonio je zbirci umjetničkih djela Bošnjačkog instituta više od 70 slika iz svoja četiri ciklusa nastala krajem 20. i početkom 21. stoljeća : Sarajevske razglednice, Alegorija o Srebrenici, Velika Alegorija o Srebrenici i Skenderovi soneti.

Izložba predstavlja ekskluzivitet jer će se prvi put navedeni broj djela iz Zelenog salona Bošnjačkog instituta kao cjelina izlagati van galerijskih prostora Instituta – još od kada je izložba postavljena 2005. godine.

Izložba će biti otvorena do 1. jula 2022. godine, svaki radni dan u periodu od 10 do 16 sati.

Ulaz na izložbu je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije