Izložba radova sarajevskih srednjoškolaca 13. decembra u NPS-u

Radiosarajevo.ba
Izložba radova sarajevskih srednjoškolaca 13. decembra u NPS-u
Izložba radova učenika sarajevskih srednjih škola pod nazivom "Kaleidoskop teatra kroz objektiv mladih" uz prigodnu svečanost će biti otvorena 13. decembra u foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo.

Na pres konferenciji novinarima su se obratili direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Hašimbegović, kordinator izložbe Nikolina Petković – Jalovičić, ispred sponzora projekta Lutrije BiH Nedim Hamzić sa saradnicima, Adis Lukač kustos izložbe te direktori, profesori i učenici srednjih sarajevskih škola.

Cilj izložbe je pružiti šansu mladim ljudima, da kroz svoje radove iskažu viđenje i doživljaj teatra.   

Učenici 20 srednjih sarajevskih škola, koje je Lutrija BiH u saradnji s Narodnim pozorištem Sarajevo nagradila "Bronzanim karticama", inspiraciju su našli gledajući predstave, te su na osnovu toga nastali odlični radovi.

Posjetitelji izložbe će imati priliku vidjeti ulja na platnu, skulpture, literarne radove, kratke filmove, modnu reviju, nastup učenika Srednje muzičke i baletne škole te druge umjetničke instalacije i radove.

"Naša je želja prikazati kako oči i srca mladih doživljavaju predstave u teatru, sam teatar, kao i život kroz koji hrabro koračaju, što se jasno prepoznaje u svakom radu. Zaista ne znamo za koji bismo rad mogli reći da je ljepši ili najljepši, poput kaleidoskopa. Svaki put kada ga okrenete uvijek ispadne nova slika, drukčija, ljepša i satkana od istih perlica...kao naša draga djeca, njihovi radovi i njihovi doživljaji....", saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Kako je iz NPS-a najavljeno, ovakvi projekti će biti nastavljeni u budućnosti, a Lutrija BiH će ih podržati, što će omogućiti kontinuitet saradnje s Narodnim pozorištem Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije