Predstava Identitluk u junu gostuje u šest bh. gradova: Turneja počinje u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Predstava Identitluk u junu gostuje u šest bh. gradova: Turneja počinje u Sarajevu
Promo / Predstava “Identitluk”

Društveno angažovana predstava Identitluk, nastala u korpodukciji triju mostarskih pozorišta, za nešto više od godinu dana osvojila je 15 prestižnih nagrada i priznanja, ali i srca publike širom regiona.

Predstava svoju bh turneju nastavlja sutra, 08.06. u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a samo dan kasnije, 09.06. Identitluk će biti izveden u Sarajevskom ratnom teatru SARTR.

Nakon Sarajeva, na redu je gostovanje u Zenici (10.06.) i Doboju (11.06.) dok će krajem mjeseca ansambl nastupati u Bugojnu (23.06.) i Konjicu (24.06.).

Motivacija za nastanak ovog pozorišnog komada pronađena je u djelu Amina Maaloufa “U ime identiteta”, a projekat je autorsko djelo glumačkog ansambla, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine.

Predstava “Identitluk” - undefined

Promo: Predstava “Identitluk”

Na duhovit i satiričan način predstava govori o opasnosti zamjene pojma “identitet” pojmom “pripadnosti”, koja najčešće dovodi do katastrofalnih društvenih posljedica poput ratova, totalitarnih ideologija i terorizma.

Ulaznice za predstavu u svim gradovima su BESPLATNE, ali je njihovo preuzimanje obavezno zbog poštivanja mjera kriznog štaba i strogo ograničenog broja posjetilaca.

Informacije o preuzimanju ulaznica i rezervacijama potražite putem društvenih mreža ili kontakt telefona navedenih pozorišta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije