Ne propustite / Predstava „Identitluk“ gostuje u tri bh. grada, ulaz besplatan

14. 02. 2020. u 12:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 10

Nakon nekoliko izuzetno uspješnih izvođenja u Hercegovini, predstava u režiji Tanje Miletić Oručević Identitluk u nedjelju 16. februara stiže u BKC Živinice, nakon čega će biti izvedena u Zvorniku (17.02. Dom Omladine) i Bijeljini (18.02. Centar za kulturu Semberija).

Ulaz u svim gradovima će biti besplatan, uz obavezno preuzimanje gratis ulaznica prije predstave.

Ova predstava je za kratko vrijeme osvojila sjajne kritike i stekla veliku popularnost među publikom, a na svakoj dosadašnjoj izvedbi tražila se karta više. Komad je nastao u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog Narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti. Pokrovitelj projekta je BHRI (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative).

Predstava Foto:Promo: Predstava "Identitluk"

U ovom komadu suočavaju se dominantni bosanskohercegovački identiteti u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na esej Amina Maaloufa „U ime identiteta”. Postavlja se konkretno pitanje šta nama u sredinama u kojima živimo znače Maaloufove riječi i ideje te se kroz niz improvizacija pokušava dati odgovor na njih.

Na satiričan način predstava propituje identitete i njihovo plitko shvatanje u našem društvu te otvara pitanja koja podstiču razmišljanje o vlastitom identitetu.

Predstava Foto:Promo: Predstava "Identitluk"

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević. Dramaturgija: Dragan Komadina; Scenografija i kostimografija: Sabina Trnka; Autor muzike: Husein Oručević.

Do kraja februara, “Identitluk” će još jednom biti prikazan u Hrvatskom Narodnom kazalištu u Mostaru (24. februara) nakon čega će biti objavljeni novi datumi igranja. 

Sve informacije o predstavi dostupne su na oficijelnoj Facebook stranici Identitluk

Oficijelni video pronađite na linku

NEMA KOMENTARA